Condiții moderne pentru preșcolarii din zonele marginalizate

 In Anunturi, Articole, POR

Bani europeni pentru reabilitarea unităților de învățământ din aceste cartiere

Contractul de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea unităților de învățământ din cartierele Mociur și Dealul Crucii a fost semnat de către ministrul de resort.

 

Modernizarea şi dotarea imobilelor în care funcționează școala primară și grădinița din Mociur, respectiv din Dealul Crucii (Dealul Mare) face parte din Strategia de dezvoltare locală pentru Zonele Urbane Marginalizate (ZUM), elaborată de Grupul de Acțiune Locală Reșița, care mai prevede și alte obiective cum ar fi căminele din Mociur sau Blocul Fetelor din Lunca Pomostului.

 

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat astăzi contractul de finanțare, în valoare de 1.254.096,62 lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, pentru modernizarea şi dotarea şcolilor şi grădiniţelor din ZUM – Mociur și Dealu Crucii.

Proiectul de reabilitare a imobilului din Mociur în care funcționează școala primară și grădinița – construit în 1951 – prevede atât refacerea finisajelor exterioare, cât și refacerea și amenajarea spațiului interior – tencuieli, zugrăveli, termoizolație, astfel încât preșcolarii și elevii care învață aici să se bucure de condiții decente de studiu. De asemenea, este prevăzută și amenajarea terenului adiacent, aflat în vecinătatea zonei căminelor în care Primăria Reșița a demarat deja lucrări de modernizare.

 

În ceea ce privește unitatea de învățământ din Dealul Crucii, este vorba despre un imobil construit în 1960, format din două corpuri – școala și o anexă cu grupuri sanitare – ce urmează să fie unite printr-un corp nou. De asemenea, proiectul prevede refacerea finisajelor exterioare și interioare, sistematizarea incintei și amenajarea curții.

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Nu suntem în preajmă acum. Dar ne puteți trimite un e-mail și vă vom răspunde cât mai curând.

Not readable? Change text. captcha txt