Warning: copy(/home3/galresit/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home3/galresit/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Dealu Crucii - Grupul de Actiune Local Resita

Zona Urbană Marginalizată B- Dealu Crucii

Este fostă colonie de muncitori cu locuințe în proprietate publică și locuire informală alipită Haldei de zgură metalurgica veche Reșița, cu accesibilitate scăzută din punct de vedere al infrastructurii rutiere.

Zona Urbană Funcțională  2 – Rânduri, Orașul Vechi Muncitoresc, Halda de deșeuri metalurgice

Este o  zonă aparținând orașului vechi dezvoltată în principal pentru cazarea coloniilor de muncitori ce lucrau în industria metalurgică a Reșiței, cu un areal transformat parțial în haldă de depozitare a deșeurilor metalurgice.

Dealu Crucii (în limbaj popular Dealu Mare) este o zonă mai extinsă ca suprafață, cu locuințe individuale sau duplexuri, unde concentrarea este mai redusă iar lipsa spațiilor publice, care să faciliteze interacțiunea oamenilor, se reflectă într-o mai mică măsură în disensiunile din comunitate, dar și în relaționarea mai redusă între membrii comunității respective. Totuși, relațiile din comunitate sunt uneori disturbate de certuri între familii/clanuri, așa cum reiese din presa locală.

Contact

Nu suntem în preajmă acum. Dar ne puteți trimite un e-mail și vă vom răspunde cât mai curând.

Not readable? Change text. captcha txt