Moara Juracek – cartier rezidenţial cu bretele de centură

 In Articole

Scris de Antoniu Mocanu – REŞIŢA – Primarul Ioan Popa promite să transforme în cartier rezidenţial – cu clădiri cu două sau trei etaje, cu benzi de legătură cu centura oraşului – unul dintre bastioanele sărăciei din Reşiţa.

Municipalitatea se pregăteşte să pună în valoare o parte din terenurile „cumpărate“ de la TMK (de fapt cedate de companie, în vederea compensării cu impozitul local pentru perioada următoare). Sunt vizate într-o primă fază terenurile din zona Morii Juracek şi cele din Mociur.

Primarul Ioan Popa explică: „Avem cumpărate circa 28 de hectare de teren de la TMK şi era foarte important să avem toate documentaţiile puse la punct. Pentru că din aceste hectare, de foarte mare urgenţă avem nevoie de câteva pentru un Plan Urbanistic Zonal în zona Stavila, la Moara Juracek, avem 8,5 hectare cumpărate de la ei, şi acolo vom face un PUZ pe locuire socială şi locuire rezidenţială la nivel de P+1, P+2. Practic o să rezulte un cartier întreg acolo, plus nişte benzi de legătură. Încerc să facem… problema pe care am avut-o cu centura, aşa, între ghilimele, a Reşiţei, pe la Club Castel, era problematică pentru camioane şi încercăm să găsim altă modalitate de a cobori de la Uzina de Apă spre Lend, ca să putem să aducem pe zona aia şi traficul mare“.

Vizavi de zona Mociur, edilul a precizat că îşi doreşte continuarea pistelor de biciclete: „Altă bucată de teren de care avem nevoie este în zona Mociur, unde vrem să mergem cu pistele de biciclete în continuare, prin Bucla Bârzavei, pe lângă sala de nunţi Timeea, pe la Crossi, şi acolo sunt, bună parte, terenuri ale TMK-ului“.

Sursă: caon.ro

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact

Nu suntem în preajmă acum. Dar ne puteți trimite un e-mail și vă vom răspunde cât mai curând.

Not readable? Change text. captcha txt