Warning: copy(/home3/galresit/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home3/galresit/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Mociur - Grupul de Actiune Local Resita

Zona Urbană Marginalizată A – Mociur

Este fostă colonie de muncitori cu locuințe în proprietate publică situată între situl industrial abandonat Mociur, Parcul Industrial Valea Țerovei și râul Bârzava, la aproximativ 2 km de centrul civic al Municipiului Reșița.

Zona Urbană Funcțională 1 – Lunca Pomostului și Situl industrial Mociur (zonă perimetrală ZUM. A Zona Mociur)

Este compusă din cartiere de blocuri cu mici iniserții de clădiri administrative și fosta platformă industrială în moment neutilizată de tip brownfield.

Zona Urbană Marginalizată Mociur este o zonă de tip ghetou, cu o comunitate care locuiește în blocuri aduse în stare de degradare avansată. Zona este caracterizată de o supra-aglomerare de populație într-un spațiu locativ proiectat pentru un număr mult mai mic de locuitori. Comunitatea este scindată, de o parte fiind persoane care își îngrijesc locuințele și încearcă să mențină curățenia în spațiile comune,  iar de altă parte persoane (văzute a fi o minoritate) care neglijează spațiile în care locuiesc și  curățenia din spațiile comune. Cei din urmă sunt cu precădere familii disfuncționale, cu adulți dependenți de alcool, cu parcurs infracțional, uneori ocupând în mod abuziv (fără forme legale) locuințele respective. Din declarațiile colectate în urma focus grupului, coeziunea /simțul de comunitate a crescut în timp, locatarii organizându-se într-o asociațiede locatari (al cărei reprezentant, dl Bighy Istvan, a fost numit și membru în CD GAL). Asociația de locatari angajează o persoană care face curățenie pe scara blocurilor și în spațiile din jurul blocurilor, însă cetățenii deplâng faptul că această curățenie nu este menținută/respectată de toți locatarii. Așadar, conflictele din comunitate apar, așa cum reiese din opiniile exprimate în focus grup, în special din disensiuni privind spațiile comune, dar și certuri ale copiilor care sunt preluate și se extind în certuri ale adulților părinți.

Contact

Nu suntem în preajmă acum. Dar ne puteți trimite un e-mail și vă vom răspunde cât mai curând.

Not readable? Change text. captcha txt