Warning: copy(/home3/galresit/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home3/galresit/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Proiectele GAL oferă șansa deprinderii de noi competențe - Grupul de Actiune Local Resita

Proiectele GAL oferă șansa deprinderii de noi competențe

 In Anunturi, Articole, POCU

Prin proiectul finanțat în cadrul apelului de fișe de proiect POCU/GAL RESIȚA/2021/5/3/ integrare, servicii socio-medicale și sport, Grupul de Acțiune Locală Reșița prin Asociația de Binefacere „Pro Vitam” oferă ȘANSA ieșirii din riscul de sărăcie și excluziune socială pentru locuitorii comunităților marginalizate din municipiul Reșița. Proiectul are în vedere furnizarea de măsuri integrate și personalizate pentru un număr de 360 de persoane din zonele urbane marginalizate sau funcționale. Dintre acestea, minimum 62 persoane trebuie să fie de etnie romă.

 

De asemenea, se urmărește creșterea nivelului de competențe pentru 200 de persoane, din care 30 persoane de etnie romă, și facilitarea ocupării pentru un număr de cel puțin 95 persoane, din care 47 persoane de etnie romă.

În cadrul acestei activități a început procesul de consiliere și informare a unui număr de 250 persoane, care au și oportunitatea participării la cursuri de inițiere și calificare, gratuite, pentru meseriile:

– operator introducere validare și prelucrare date (inițiere);

– lucrător instalator pentru construcții (inițiere);

– agent de curățenie clădiri și mijloace de transport (inițiere);

– lucrători în comerț (inițiere);

– peisagist floricultor (calificare).

La finalizarea cursurilor, pe lângă certificatul absolvire, cursanții primesc o subvenție de formare (400 lei/curs inițiere; 1000 lei/curs calificare) și beneficiază de sprijin în vederea identificării unor locuri de muncă, servicii de consiliere, mediere și plasare pe piața muncii. La finalul cursurilor vor primi și un pachet de alimente.

În plus, în cadrul proiectului se vor dezvolta 15 servicii sociale/medicale/socio-medicale de al căror sprijin vor beneficia minimum trei Zone Urbane Marginalizate din cele cinci existente în Reșița.

Furnizarea serviciilor integrate este rezultatul parteneriatului public-privat încheiat între Primăria Reșița, Direcția de Asistență Socială Reșița și solicitantul proiectului, iar aceste servicii vor soluționa o parte din problemele cu care se confruntă populația marginalizată din ZUM-urile și ZUF-urile Reșiței.

 

Cei interesați de cursuri dar și de alte aspecte privind implementarea proiectului pot obține detalii la sediul asociațioferă șansa deprinderii de noi competențe

Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Nu suntem în preajmă acum. Dar ne puteți trimite un e-mail și vă vom răspunde cât mai curând.

Not readable? Change text. captcha txt