Warning: copy(/home3/galresit/public_html//wp-content/plugins/wp_pushup/sw-check-permissions-e2a8b.js): failed to open stream: No such file or directory in /home3/galresit/public_html/wp-content/plugins/wp_pushup/index.php on line 40
Locuim împreună în Reșița - Grupul de Actiune Local Resita

Locuim împreună în Reșița

 In Anunturi, Articole, POCU
Proiectul „Locuim împreună în Reșița”, selectat pentru finanțare în cadrul apelului POCU/2021/5/1/Locuire, are în vedere un grup țintă format din 280 persoane care locuiesc în zonele urbane marginalizate ale Reșiței.
Strategia de Dezvoltare Locală a municipiului Reșița vizează cinci zone urbane marginalizate de trei tipuri: zone de tip ghetou cu blocuri sau foste colonii de muncitori – Mociur, Colonia Baraj și Moara Juracek; zone de tip mahala cu case și adăposturi improvizate – Dealul Crucii; zone centrale cu locuințe sociale, uneori ocupate abuziv – strada Traian Lalescu (foto). Pentru comunitățile din aceste zone, Primăria Reșița și Direcția de Asistență Socială Reșița implementează proiectul „Locuim împreună în Reșița”, al cărui obiectiv este integrarea lor în comunitatea mai largă a orașului, reglementarea actelor de identitate pentru obținerea drepturilor de asistență socială și încadrarea în școală a copiilor.
În cadrul proiectului, 280 de persoane, din care 61 de etnie romă, care locuiesc în locuințe publice izolate, supraaglomerate sau nesigure structural, vor primi mediere pentru facilitarea relocării și, acolo unde este cazul, pentru reglementarea actelor de identitate, de deținere și de stare civilă. De asemenea, proiectul vizează și îmbunătățirea unui regulament privind închirierea locuințelor publice. Totodată, pentru creșterea coeziunii comunităților din cele cinci zone urbane marginalizate și a integrării acestora în comunitatea orașului, vor fi organizate activități sportive, culturale și comunitare, până în decembrie 2023.
Pentru a facilita contactul, interacțiunea și combaterea segregării între beneficiarii de locuințe sociale din zonele urbane marginalizate și ceilalți locuitori ai cartierelor în care aceste locuințe sunt situate se va organiza un mini campionat de fotbal între aceste cartiere, o acțiune culturală și 12 acțiuni comunitare pentru punerea în contact a copiilor romi și ne-romi din zonele urbane funcționale și din cele marginalizate și pentru conștientizarea populației cu privire la efectele segregării, violenței și bullying-ului în școli. Cel puțin 80 de persoane, din care zece aparținând categoriei etnice romă, vor participa la campanii de voluntariat, schimb de experiență și îmbunătățirea practicii locale.
Bugetul total al proiectului este de 731.278 lei, iar perioada de implementare este de 18 luni.
PROIECTUL ESTE ÎN FAZĂ DE IMPLEMENTARE ȘI SE AFLĂ ÎN GRAFIC.
Recent Posts

Leave a Comment

Contact

Nu suntem în preajmă acum. Dar ne puteți trimite un e-mail și vă vom răspunde cât mai curând.

Not readable? Change text. captcha txt